FAQ'S

1. Què és Bus Up ®?
BusUp és una plataforma que et permet tarificar o contractar un servei de transport en autocar a la teva mida en temps real.
 A través de l'App podràs pagar el total del viatge o dividir-lo entre tots els passatgers.
Tu i la resta de passatgers podreu gestionar o consultar els detalls de la ruta a través de BusUp App sempre que vulgueu.
A més, mitjançant la nostra plataforma podràs comprar un tiquet per a qualsevol dels esdeveniments publicats per BusUp o proposar una ruta personalitzada segons les teves necessitats per arribar a qualsevol d'ells.

 

2. Quines opcions de transport hi ha disponibles normalment?
a. Rutes disponibles: Rutes amb un recorregut fix que seran confirmades en aconseguir un nombre mínim de passatgers. Si no s'aconsegueix arribar al nombre mínim de passatgers, es cancel·larà la ruta i es retornaran automàticament els diners als usuaris que han pagat el servei. En cas de cancel·lació d'una ruta, els usuaris sempre seran avisats entre 8 i 15 dies abans de l'esdeveniment perquè puguin trobar alternatives. L'ingrés a la targeta de compra s'efectuarà en un màxim de 15 dies després de la cancel·lació i conseqüent devolució.
b. Proposa la teva ruta: La plataforma permet guardar les necessitats específiques de cada client per tal de crear rutes a demanda si s'arriba a un nombre mínim de passatgers.

 

3. En què consisteix el "proposa la teva ruta"?
Mitjançant la nostra plataforma, podràs registrar les teves necessitats de mobilitat pels teus desplaçaments diaris.
Posteriorment, la plataforma BusUp® identificarà i crearà les rutes segons la demanda dels clients, ajustant-se als requeriments prèviament realitzats per cada un. Com més gran sigui la demanda per a una ruta concreta, més gran serà la possibilitat que aquesta tiri endavant.

 

4. Hi ha algun tipus de compromís de compra en registrar les meves dades o proposar una ruta?
No, no hi ha cap tipus de compromís quan registres les teves dades. Aquests són utilitzades per identificar si hi ha més usuaris amb les teves mateixes necessitats de mobilitat i, en cas afirmatiu, poder oferir-te una ruta i informar en cas que aquesta es publiqui.

 

5. Quines dades necessito per reservar la meva plaça?
La persona que compra el bitllet o l'abonament haurà de facilitar sempre un correu electrònic i un nom. Si es vol accedir a les promocions, serà imprescindible registrar-se a la plataforma, la qual demanarà algunes dades més. A més, en el moment de pagament s'hauran de facilitar les dades de la targeta de crèdit/dèbit per tal de formalitzar el pagament.

Tot el tractament de dades personals processades per BusUp compleixen la legislació vigent. Per a més informació, consulteu l'apartat de Condicions Generals de Contractació i Polítiques de Privacitat.

 

6. Quin preu tenen els bitllets d'autocar?
Els preus estan calculats en funció de cada ruta. És important tenir present que els preus per trajecte son més econòmics ens els abonaments de llarga durada (mensuals) que no pas els de curta durada (setmanals) o bitllets senzills.

 

7. Fins quan puc comprar els tiquets d'autocar?
Es podrà comprar en qualsevol moment sempre que hi hagi disponibilitat. Cal recordar, però, que l'únic canal de venta és l'online mitjançant la plataforma actual. No es vendrà cap bitllet o abonament a l'autocar. 


8. Si vull anul·lar la compra d'un tiquet, ens tornaran l'import que hem pagat?
No es retornarà l'import de cap tiquet.

 

9. Puc reservar més d'una plaça en un únic procés de compra?
No, només es pot reservar una plaça per trajecte (tant amb els abonaments com en els bitllets senzills.

 

10. Quantes places hi ha disponibles per ruta?
Les places per ruta dependran de la demanda. Es poden anar actualitzant i oferint més opcions en funció de les peticions dels usuaris.

 

11. Vull comprar un bitllet per a una ruta, però ja està completa. Què puc fer?
Envia'ns un correu a info@busup.com amb la teva petició i l'equip de BusUp intentarà buscar una solució.

 

12. Com podem comprovar la situació exacta d'una parada?
En el bitllet que rebreu a la vostra adreça de correu electrònic constarà tota la informació del punt o punts de parada. Igualment, els detalls de la ruta estaran especificats a les rutes disponibles de la plataforma de contractació.
En el cas que tingueu alguna pregunta sobre la ruta i el recorregut, podeu plantejar els vostres dubtes en info@busup.com

 

13. A quina hora hem d'estar a la nostra parada?
Us recomanem d'arribar al punt de recollida 5 minuts abans de l'horari marcat en la ruta.

 

14. Puc portar equipatge?
En cas de ser un autocar de 40 a 60 places podràs portar equipatge que no superi els 158 cm, sumats entre alt + ample + llarg (un per passatger).
Si l'autocar reservat és de 10 a 20 places, es tracta d'un minibús, l'equipatge no superarà les mesures d'equipatge de mà (un per passatger).

 

15. Puc portar mascota?
Tan sols els gossos guia podran accedir a l'autocar.
Pots consultar les nostres condicions generals per a informar-te de la permissió de transport de la resta d'animals de companyia.

 

16. Un o diversos dels passatgers utilitzen cadira de rodes, estan adaptats als vehicles per a aquest tipus de circumstàncies?
Es pot disposar de vehicles accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. És imprescindible avisar amb antelació a info@busup.com o trucant al +34936896896.

 

17. On em puc informar de les condicions de transport en autocar?
En l'apartat de condicions generals de la plataforma, podràs trobar les condicions de transport i de la plataforma BusUp.

 

18. Què puc fer si tinc dubtes?
Si tens dubtes o algun comentari sobre el procés, posa't en contacte amb nosaltres a través de l'adreça de correu electrònic info@busup.com

 

19. Com actua BusUp en cas de retard del servei?

Si el retard és igual o superior a 20 minuts i ha estat comunicat prèviament, BusUp reemborsarà a cada passatger amb el valor total en crèdits d'un bitllet d'anada i tornada per a la seva pròxima compra. En cas que el retard no hagi estat comunicat prèviament, BusUp reemborsarà de manera addicional a cada passatger amb el valor total en crèdits d'un bitllet d'anada i tornada extra.